vecka 19

Då var man inne i vecka 19, känns underbart. 

Vecka 19

Nu kan man känna livmodern under naveln och den är ungefär lika stor som huvudet på ett nyfött barn. De flesta känner att fostret rör sig vilket brukar kännas extra bra om man tidigare har haft svårt att tro att det verkligen finns ett barn där inne. Man mår ofta bättre och känner sig piggare eftersom graviditeten går in i ett lugnare skede.

Fostret är nu ungefär 22 centimeter långt, väger runt 280 gram och kan knäppa sina händer. Fosterfettet är tjockt och täcker hela fostret. Huden över hela kroppen har även fått små tunna hårstrån, som kommer falla av innan fostret är fullgånget. De har också till uppgift att skydda den känsliga huden.

I magsäcken och tarmarna börjar den vätska bildas som kommer att behövas för matsmältningen. Bakom anlagen för mjölktänderna finns nu även anlagen för de permanenta tänderna som barnet ska få senare i barndomen. Flickfostrets äggstockar har redan fått anlag till hennes framtida äggceller...

Idag har vi varit hos min gammelmormor på 84års kalas.

Ikväll börjar ju desperate housewives också, åh va jag har längtat!
Jag ska få Joanna att älska de lika mycket som mej.

Storhandlat har vi gjort , vi gjorde så smart sist vi handlade vi skrev matschema och gjorde handlingslistan efter det, hur bra som helst :)

En bild på magen nu vecka 19.








Kommentarer
Postat av: tellan

känns helt sjukt att se bilderna faktiskt. haha. Men så otroligt fint ! :)

2010-03-02 @ 22:13:44
Postat av: till tellan

Visst gör det :) jag håller med, de där kan omöjligt vara min mage, va hände med rutorna :) nerå. De är underbart :)

2010-03-03 @ 10:40:57
Postat av: Kerstin Ekberg

Hej Elina!



Jag vill säga Grattis och Lycka till.



Du har bra förebilder Mamma Carina och Mormor Irene.

Så du blir säkert en toppenbra mamma.

Vänliga hälsningar



Kerstin

2010-03-03 @ 11:15:31
Postat av: Moster Jo

fan kan du inte ta o snabba på lite så bebisen kan komma nu ??? :)

2010-03-03 @ 21:50:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0